Zo houd je je relatie gezond

Samenvatting Artikel

Zoek je naar tips om jouw relatie gezond te houden? Een gezonde relatie heeft niet alleen met seks en voldoende spanning te maken. Er komen nog diverse andere zaken kijken bij het gezond houden van je relatie. In dit artikel voorzien wij je van de beste tips om je relatie gezond te houden. 

Varieer en experimenteer met elkaar

Varieer en experimenteer volop met elkaar. Dit doe je bijvoorbeeld via erotische spelletjes en massages. Doe samen dingen die jullie aan het lachen maken of waarmee jullie je grenzen verleggen. Met variëren en experimenteren wordt niet alleen de spanning in de slaapkamer bedoeld. We bedoelen alle dingen die jullie thuis samen doen. Door te zorgen voor voldoende variatie voorkomen jullie dat de relatie saai wordt en blijft de relatie gezond. 

Ga op een spannende date

Op dates gaan en het spannend houden is de ultieme tip om je relatie gezond te houden. Door regelmatig nieuwe dingen te doen, leren jullie elkaar weer op andere vlakken kennen. Jullie maken nieuwe herinneringen samen. Denk aan lachwekkende en plezierige dingen, maar ook spannende dingen. Plan dus zeker af en toe eens een andere soort date in. 

Knuffel met elkaar

Ook is het belangrijk dat jullie regelmatig met elkaar knuffelen. Knuffel je elkaar of lopen jullie hand in hand, dan wordt het knuffelhormoon oxytocine aangemaakt. Dit zorgt voor een gevoel van verbinding tussen jullie beiden. Zorg er daarbij voor dat jullie rituelen hebben die echt van jullie samen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het kijken naar jullie favoriete serie op de vrijdag, een speciale bordspellenavond of een andere activiteit wat jullie op een vast moment doen. Door enkele uren per week bewust tijd met elkaar door te brengen, zorgen jullie er al voor dat jullie de relatie gezond houden. 

Blijf met elkaar communiceren

Het is ook belangrijk om met elkaar te blijven communiceren. Zonder goede communicatie zal de relatie sneller mislukken. Door te blijven communiceren, blijven jullie je met elkaar verbonden voelen. Praat je met elkaar en luister je echt naar elkaar, dan laat je beter aan de ander weten wat je dwars zit. Deze problemen bespreken jullie vervolgens om samen naar een oplossing te zoeken. Ga er niet vanuit dat je partner weet wat je nodig hebt en nergens meer om hoeft te vragen. Zelfs niet als jullie al lang samenzijn. 

Zorg ervoor dat jullie je eigen leven hebben

Zorg ervoor dat jullie elkaar de ruimte geven en elk een eigen leven hebben. Dat je een serieuze relatie hebt, betekent niet dat je telkens bij elkaar moet zijn. Het is ook erg belangrijk om tijd voor jezelf te hebben en met je eigen vrienden of vriendinnen af te spreken. Juist dat geeft je relatie een extra impuls. Ga er akkoord mee als je partner graag tijd aan zijn of haar eigen hobby’s wilt besteden of even een avond alleen op stap wilt. Zo wordt de sleur binnen de relatie doorbroken en zal er weer een frisse wind doorheen gaan waaien. 

Naast seks en spanning zijn er andere zaken waar je op moet letten bij het behouden van een gezonde relatie. Varieer en experimenteer met elkaar, ga op spannende dates, knuffel met elkaar en blijf goed communcieren. Daarnaast moet je niet vergeten dat jullie allebei een eigen leven hebben. Door goed op deze zaken te letten behoudt je een gezonde relatie.

Zo houd je je relatie gezond feature image 01
Meer artikelen
Tips voor een geweldige ervaring in bed
Een geweldige ervaring in bed? In dit artikel lees je hoe je dit voor elkaar krijgt. Lees snel de tips die je helpen bij een geweldige ervaring in bed samen met je partner.
De technologie van luchtdrukspeeltjes
Luchtdrukspeeltjes zijn al een tijdje op de markt, maar wat is hier nou zo speciaal aan? In dit artikel lees je meer over de technologie van luchtdrukspeeltjes.