Alles over je bekkenbodemspieren trainen

Samenvatting Artikel

Ben je op zoek naar tips om je bekkenbodem te trainen? Je bekkenbodemspier is een spier in je bekkenholte. Dit is het krachtcentrum van je lichaam. Met sterke bekkenbodemspieren zorg je voor een betere lichaamshouding en ervaren je benen en heupen meer verlichting. Je bekkenbodem ligt op het laagste punt van je bekken en is in drie delen verdeeld. Train je jouw bekkenbodem, dan verminderd dit niet alleen incontinentieproblemen, maar heeft het ook een positief effect op je seksleven. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw bekkenbodem op de beste manier traint.

1. Let op je houding

Ga je je bekkenbodem trainen, dan is het erg belangrijk om op je houding te letten. Zorg ervoor dat je rechtop staat, maar je schouders ontspannen zijn. Zorg ervoor dat je niet te lang in dezelfde houding staat, dus varieer je houding. Dit betekent af en toe gaan zitten, je bekken naar voren of naar achteren kantelen of je gewicht verplaatsen. Een goede houding is de basis voor een succesvolle bekkenbodem training. 

2. Doe kegeloefeningen

Je bekkenbodem trainen doe je optimaal door kegeloefeningen te doen. Ga op je rug liggen, trek je knieën op en leg je armen langs je lichaam. Adem vervolgens in tot je buik opbolt. Adem je uit, dan trek je je bekkenbodem vanaf je stuitje op. Zorg er vervolgens voor dat je stuitje niet van de grond afkomt/ Laat nu de spanning langzaam los. 

3. Doe grondoefeningen

Ook grondoefeningen helpen je bekkenbodem te trainen. Hierbij ga je op de grond liggen en trek je je knieën op. Je voeten zet je plat op de grond. Adem in, trek je bekkenbodemspieren aan alsof je de knoop van je broek dicht wilt doen en houdt dit een paar seconden vast. Adem vervolgens weer uit. Als je deze oefening goed onder de knie hebt, kun je hem ook uitvoeren terwijl je zit of op handen en knieën. 

4. Adem rustig door tijdens de oefeningen

Zorg ervoor dat je rustig doorademt tijdens de oefeningen en probeer niet te persen. Herhaal de oefeningen met regelmaat en doe ze niet te gehaast. Neem er echt even rustig de tijd voor. Span enkel aan voor een paar seconden en ontspan weer.

5. Herhaal de oefeningen regelmatig

Herhaal de oefeningen regelmatig. Voor het beste resultaat raden we je aan de oefeningen meerdere keren per dag te doen. Houd dit voor enkele weken aan. Wanneer je vaker oefent, zal je steeds meer controle over je bekkenbodem krijgen. Je kunt de oefeningen 2 keer per dag doen, maar met 4 keer behaal je sneller resultaat. Dit hangt geheel af van hoeveel je je hiervoor inzet. Heb je weinig tijd, kies er dan voor om de oefeningen slechts 2 keer per dag te herhalen. Je zal al snel de eerste resultaten gaan zien. Het kan zijn dat je klachten soms geheel verdwijnen. Wil je een blijvend resultaat boeken, dan is het aan te raden regelmatig je bekkenbodem te trainen. 

Het trainen van je bekkenbodemspieren doe je op verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld grond- of kegeloefeningen doen. Bij het doen van deze bekkenbodemspier oefeningen is het belangrijk te letten op je houding en ademhaling, en het regelmatig te herhalen. Probeer deze tips uit en zie wat voor effect het heeft op jou!

Alles over je bekkenbodemspieren trainen feature image 01
Meer artikelen
Tips voor een geweldige ervaring in bed
Een geweldige ervaring in bed? In dit artikel lees je hoe je dit voor elkaar krijgt. Lees snel de tips die je helpen bij een geweldige ervaring in bed samen met je partner.
De technologie van luchtdrukspeeltjes
Luchtdrukspeeltjes zijn al een tijdje op de markt, maar wat is hier nou zo speciaal aan? In dit artikel lees je meer over de technologie van luchtdrukspeeltjes.